Werkwijze

Image

Werkwijze

Nadat met DMCcare Thuiszorg contact is gelegd, komt één van onze zorgintercedenten kosteloos en geheel vrijblijvend bij u langs voor een intake gesprek. Wij overleggen met u, uw naasten en eventueel uw huisarts of specialist, welke zorg het meest geschikt voor u is. Afhankelijk hiervan wordt de zorg professionals met de juiste kwalificatie voor u geselecteerd om u de optimale verzorging/begeleiding te bieden.

Het team van deskundige zorg professionals ondersteunt u vanuit een liefdevolle gedachte met respect voor uw zelfstandigheid. Een klein team van vaste zorg professionals gaat u de zorg bieden die u nodig heeft. U krijgt een zorgcoördinator die uw zorg coördineert, en u ten allen tijde van dienst zal zijn als u vragen of wensen heeft. Wij staan garant voor continuïteit van de aangevraagde zorg tot overmacht anders bepaalt.

De eerste keer dat de wijkverpleegkundige bij u langskomt, stelt zij vast wat er nodig is. Samen met u spreekt ze af welke zorg u zelf en/of uw naasten blijven doen en welke zorg het zorgteam overneemt. Op basis van die afspraken stelt de wijkverpleegkundige een zorgindicatie die aangeeft welke zorg u krijgt.

Reguliere thuiszorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering bij uw zorgverzekeraar. DMCcare heeft geen contracten met de zorgverzekeraars, wat betekent dat aan de hand van hoe u verzekerd bent u een eigen bijdrage zou moeten betalen, in de meeste gevallen is dat niet het geval. U betaalt niets extra voor DMCcare wijkverpleging als uw zorgverzekeraar afspraken met DMCcare heeft gemaakt. Heeft uw zorgverzekeraar geen afspraken met DMCcare gemaakt en wilt u toch kiezen voor DMCcare thuiszorg, dan is dat zeker mogelijk. De medewerkers van DMCcare kunnen u hierover informeren. Houdt u er wel rekening mee, dat u misschien hulpmiddelen moet aanschaffen die het verlenen van thuiszorg mogelijk maken. De wijkverpleegkundige kan u hier meer over vertellen tijdens uw intake.

Image
Image

logo DMCcare 259x126 

Wij leveren thuiszorg vanuit een positieve kijk in verpleging en verzorging in elke thuissituatie.

 

Contactgegevens

DMCcare Thuiszorg
W. Dreesweg 6
1314 VB Almere
Telefoon: 085 130 69 62
E-mail: info@dmccare.nl